Nieuws

Aanleg nieuwe riolering Aanleg nieuwe riolering
Er is druk gewerkt (voorjaar 2014) op de camping de afgelopen maanden. Gedeeltelijk nieuwe riolering.
1e sloot voorzien van nieuwe beschoeiing en de grond opgehoogd.
 
 
WANNEPERVEEN - De gasten op camping De Bolder tussen Veneweg en Belterwijde middenin Wanneperveen kunnen opgelucht ademhalen.

Gisteren zetten de plaatselijke ondernemers Harry en Jack Winters hun handtekeningen onder de koopovereenkomst met 'buurman' Wildeboer, die De Bolder zo'n 35 jaar exploiteerde, maar een paar jaar geleden om leeftijdsredenen besloot zijn levenswerk in de etalage te zetten.
Even zag het er toen somber uit voor z'n klanten. Zeker toen ze te horen kregen dat 'hun' camping overgenomen zou worden door een projectontwikkelaar.

Watersportcamping De Bolder
Die had hele andere, veel 'luxere' plannen met de fraai gelegen watersportcamping en dus vreesden veel Bolder-gasten na soms tientallen jaren 'vaste klant' te zijn geweest, van hun plekje te moeten verdwijnen. Zo'n vaart liep het uiteindelijk niet en met de overname door de geboren en getogen 'Venigers', liggen er voor bestaande en nieuwe gasten weer vele jaren 'ouderwets' kamperen in het verschiet. "Ja, we zijn heel tevreden dat we op een gegeven moment met Wildeboer om tafel kwamen. Natuurlijk viel het voor hem ook niet mee om na zoveel jaren afscheid te nemen, maar we zijn er uiteindelijk prima uitgekomen.

De camping is een prima aanvulling op onze bestaande activiteiten, zoals de watersportwinkel, de jachthaven of het beheer en onderhoud van het bungalowpark hier iets verderop. En terwijl je ziet dat links en rechts in deze omgeving traditionele campings verkocht worden om projectmatig bebouwd te worden met prijzige koophuisjes, zijn wij ervan overtuigd dat er voor De Bolder nog steeds een markt is. Al gaan we wel proberen de camping qua riolering, kabel en energievoorziening zo snel mogelijk te moderniseren en zijn er ook plannen om een slecht weer-voorziening van de grond te krijgen. Op de camping komt veel jeugd en die moet je ook wat bieden als de pannen van het dak waaien", doet Harry uit de doeken. Al in z'n tienerjaren stapte hij - aangemoedigd door vader - met broer Jack in het recreatievak en sindsdien is het alleen maar 'groter gegroeid'. Jack: "Toen we een jaar of vijftien waren gebruikten Harry en ik ieder vrij uurtje van school, avonden en weekeinden om ons eerste jachthaventje aan te leggen. Ligplaatsen verhuren en wat andere service voor bootjesmensen, dat was eigenlijk ons eerste 'handel'. Door de jaren heen is daar steeds meer bijgekomen." Nog niet zo lang geleden hadden de broers hun bedrijfsvizier overigens op iets heel anders gericht dan camping De Bolder. Nadat de Beulakerpolder tussen Giethoorn en Dwarsgracht was aangewezen voor grootschalige verblijfsrecreatie, staken ze voor 'een hectare of tien' de vinger op. Jack: "Kansloze missie. Al die grond daar was toen al in handen van de grote recreatiereuzen. Spijtig voor ons, maar ook jammer voor het lokale ondernemerschap hier. Nou ja, nu is het De Bolder geworden.
"Geluk bij een ongeluk."